Още от днес следобед е организирано засилено полицейско присъствие от служители на СДВР, които съвместно със свои колеги от Жандармерията ще патрулират в районите на централната градска част.

Мобилни полицейски екипи ще осъществяват контрол на реда и на територията на кв. „Овча купел" в района около Центъра за настаняване на бежанци, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мерките са част от предприетите активни действия на полицията за предотвратяване на инциденти като случаите от последните дни, провокирали значителен обществен отзвук.

Разследват побоите в столицата

Полицаи от СДВР изясняват обстоятелствата около инцидент, възникнал вчера на бул. „Витоша" в София. Снощи, около 20 часа в полицията е получен сигнал за сбиване между младежи - български и чуждестранни граждани, съобщиха от МВР.
Още по темата
Каракачанов: Сглобката да не се разсейва след побоищата с мигранти
Изпратените полицейски екипи установили на място четири момчета. Те разказали, че малко по-рано били нападнати от група мъже. Изяснено е, че на единия е отнет мобилен телефон. Двама от пострадалите, на 19 години, са транспортирани в болнично заведение за преглед и по-късно освободени.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198 от НК. Предстои доклад на материалите в прокуратурата. Продължават активните действия на полицията за установяване на извършителите.

Инцидентът стана около 21 часа в петък. Тогава няколко млади мъже са нападнали група студенти с гражданство от Великобритания, но с произход от Пакистан. Причината за нападението не е ясна. До късно снощи екипи на полицията в столицата са опитвали да издирват камери, които са заснели нападението. По-рано през вчерашния ден пък в социалните мрежи се появи видеоклип, на който пак на столичния бул. "Витоша" група чуждестранни младежи нападат две момчета и едно момиче.

Днес.бг