“Шумен” записа втора победа в мачовете от втората шестица в Националната баскетболна лига. При гостуването си на “Левски” в София шуменци записаха успех 79:68 като това бе трета победа за Шумен” над 'сините” през сезона.

Момчетата на Янко Янков водеха през целия мач, въпреки че в третата четвърт преднината им бе сведена пт 10 на 2 точки. Мачът бе белязан и от грозна сцена. В средата на втората четвърт Златин Георгиев изпусна нервите си срещу новото попълнение на “Шумен” Карим Мане – първо го замери с топката, а след това му налетя и на бой, след което Георгиев бе дисквалифициран.

След равностойни начални минути на мач шуменци поведоха края на първия период с 24:16. В началото на втората четвърт разликата в полза на шуменци стана двуцифрена. Отборът съумя да задържи аванса и на почивката водеше с  47:37.

След паузата “Левски” заигра много по-добре, съкрати преднината на шуменци до 2 точки в края на частта, а в началото на заключителната четвърт направи обрат за 60:59.  Това не стресна шуменци и те отново си върнаха водачеството след точно изпълнени наказателни удари от Ликей и Кохайда. “Левски” продължи преследването, но две тройки на Баръш Мустафа даде преднина на “Шумен” 72:62. Шуменци изиграха умно последните минути и взеха победата.

Уилфрийд Ликей записа 22 точки и 10 борби за “Шумен”, Джъстин Кохайда се отличи с 18 т. и 15 борби. Дейвид Ролинс има 12 т., с по 11 завършиха Баръш Мустафа и Карим Мане.

За “Левски” по 17 точки вкараха Димитър Маринчешки и Лъчезар Димитров.
ШУМ.БГ