Товарен автомобил застигна и удари в задната част автобус с чуждестранна регистрация, превозващ пътници, на  магистрала "Тракия", съобщи за Dir.bg говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. 

Сигналът за катастрофата е подаден около 7 часа тази сутрин. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но сред пътниците няма сериозно пострадали. Една жена, която се е оплакала от болка в главата след удара, е прегледана на място.

Създадена е реорганизация на движението.

На място е извършен оглед. Пробите за алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни.

Общо 34 души са ранени в 26 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщават от МВР. Загинали няма.

В София трима души са ранени при две тежки и 32 леки пътнотранспортни произшествия.

От началото на месеца са станали 182 катастрофи, със седем жертви и 222 пострадали. От началото на годината 68 души са загинали при пътнотранспортни произшествия, а ранените са 1381. Тежките катастрофи са 1134.

Пътните настилки тази сутрин са предимно мокри, по високите и усойни места са възможни заледявания. Пътищата са обработени и проходими при зимни условия, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Времето над страната е предимно облачно. Дъжд вали в почти всички области, духа и слаб вятър. Температурите са в интервала от -3°С до +10°С.

dir.bg