50-годишна жена е нападната и ограбена снощи в центъра на Шумен. Извършителят е задържан, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко преди 22,30 часа 50-годишна жена от село Градище минавала край денонощния магазин на кръговото на пл. “България“, когато била настигната от непознат.
Заплашил я и успял да издърпа дамската й чанта, която носила през рамото си. В нея имало мобилен телефон, 40 лева и дамски принадлежности.

След получаване на сигнала била създадена незабавна организация за установяване на извършителя.

Извършените оперативни действия на полицейски служители от РУ-Шумен дали резултат и час по-късно авторът бил задържан. Това е 29-годишен мъж от Шумен.

Той е добре познат на полицията. В досието му има грабежи, кражби, шофиране след употреба на алкохол, унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Работата по документиране на образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата, уточниха от полицията.

В сряда, 10 април състав на Окръжен съд – Шумен уважи искането на прокуратурата и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 29-годишния А.П., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

А.П е обвиняем за грабеж на дамска чанта, извършен в условията на опасен рецидив. Мъжът е многократно осъждан и до края на 2023 година е изтърпявал присъда „лишаване от свобода“.

ШУМ.БГ