Големият треньор Жозе Моуриньо описа какви изисквания има към следващия си клуб, след като през януари той бе освободен от Рома.

Оттогава името му постоянно е свързвано с различни отбори по целия свят, но португалецът е категоричен, че иска да остане в европейския футбол поне засега.

Във Висшата лига на Англия Жозе премина през Челси, Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Сега той е свързван с тима на Уест Хям.

"Единственото нещо, което искам, е целите и задачите да бъдат установени от всички по честен начин - заяви той. - Не мога да отида в клуб, в който заради моята история, целта ще е да спечеля титлата. Не.

Единственото нещо, което искам е, нещата да бъдат честни. Мислите ли, че ако бях в голям клуб от Висшата лига и бяхме шести, седми или осми в таблицата, все още щях да съм на работа?

Това, което казвам е, че хората трябва да гледат на мен така, както гледат и на останалите. За мен е важно какви са целите на даден клуб и дали аз мога да кажа, че съм готов да се боря за тях. Не искам да е тотално реалистично, но поне да е полуреалистично.

Защото, когато отидох в Рома, никой не мечтаеше за европейски финали, а ние го направихме.

Не е възможно да отида в клуб, който почти е изпаднал и целта е да спечеля Шампионската лига. Хубаво е, но не е честно."

Дир.бг