Тажка катастрофа е станала рано тази сутрин на Южната дъга на столичния Окововръстен път преди изхода към бул. "България", съобщават очевидци във фейсбук групата "Катастрофи в София".

По думите им шофьорът е в тежко състояние. Те споделят още, че колата се е движела с изключително висока скорост, преценявайки я на около 200 км/ч., като впоследствие поднесла на пътя и се е забила в багер, паркиран пред сградата на фирма. "С БМВ-то пред мен мина поне с 200 изгуби контрол поднесе пет-шест пъти и се размаза", пише Миро Петров.

Ударът е бил много силен, а колата е буквално смачкана. От видеокадри, публикувани в "Катастрофи в София", се вижда, че автомобилът е прелетял няколко метра, откъртвайки метална ограда и забивайки се във тежкото возило, паркирано в двора на фирмата.

"Бяхме в обратната посока и така се беше засилил, че полетя и се качи отгоре. Интересното беше, че пусна аварийни, сигурно да не пречи на минаващите багери", коментира очевидец на тежкия инцидент. "Аварийните сами се пускат, а и ударът беше жесток пред мен се случи. Аз и още един колега спряхме ние се обадихме на 112. Човекът дишаше, но само дотам, колата е смачкана много, дано да са го изкарали жив", добавя друг.

"За момента е жив, в много тежко състояние е", пише очевидецът Бисер Янков, който публикува и кадри от зверския удар. "Караше много бързо, поднесе и айде в багера", допълва Йордан Йорданов.

На мястото на инцидента са пристигнали 7-8 патрулки, линейка и пожарна кола, пишат очевидци. "Гледката не беше за снимки", допълват те.

Според очевидец зад волана е бил чужденец, тъй като лекарят, който пристигнал на мястото на инцидента, му говорел на английски език.

Над 15 000 нарушения на ограниченията за скорост са заснети при спецоперация по линия на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" ROTPOL, която бе проведена в периода 15-21 април, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Оттам уточняват, че на територията на столицата активно са работили всички технически средства за установяване на превишена скорост както през деня, така и през нощта. Камерите за видеонаблюдение са заснели общо 15 580 автомобила с превишена скорост. За засечените нарушения ще бъдат издадени и връчени на шофьорите електронни фишове.

Дир.бг