Светлана Цветкова е международно сертифициран бизнес коуч и франчайз партньор на топ компанията ActionCOACH, създадена преди 31 години и оперираща в 87 държави.

ActionCOACH e №1 компания за бизнес консултиране в света. Треньорите й ежедневно работят с над 18 000 собственици на бизнеси и техните екипи. Компанията стъпва в България преди 4 години, като оттогава екипът й се радва на резултати, надхвърлящи и най-смелите им очаквания. Печалбите на фирмите се увеличават многократно, а ефективността на служителите се повишава с бързи темпове.

Светлана Цветкова се занимава още с личностен коучинг. Експерт е по невролингвистично програмиране (НЛП), невропсихология и невродизайн.

  • Понятието „коучинг“ е сравнително ново у нас. Какво представлява всъщност?
  • Коучингът е процес на обучение, чрез който хора, екипи и компании се усъвършенстват и достигат до едно ново, по-високо ниво на своето развитие. И личностният, и бизнес коучингът са много близки с психологията, начина ни на мислене и успешните модели на поведение. Винаги съм имала интерес в тази сфера и впоследствие коучингът дойде съвсем естествено.
  • Как протичат вашите сесии?
  • Започваме с диагностика на базата на въпросник, от който ясно личи какви са проблемите не само в бизнес, но и в личен план. Ключов момент при треньора е да усети кога служителите губят мотивация, за да достигне до очакваните измерими резултати.
  • Поели сте по един интересен, но нелек път. Шуменските предприемачи започнаха ли да се доверяват повече на специалисти като Вас, да търсят професионална подкрепа?
  • Да, вече провеждаме корпоративни тренинги и в Шумен. Успешно прилагаме диск профилирането, чрез което се очертават груповата динамика в колектива и съществуващите конфликтни зони. Много често проблемът се корени в това, че хората говорят на различни езици и не общуват пълноценно помежду си. Инструментът подобрява значително екипната работа, прави комуникацията по-ефективна и увеличава производителността. Използваме диск метода и в съвместната ни работа с HR отделите на фирмите, за да подберем правилните кадри.
  • Кои са основните проблеми на бизнеса в Шумен? За какво търсят помощта Ви обикновено?
  • В региона най-често стои проблемът с подбора и задържането на персонал.  Клиенти ни търсят и за подобряване на средата на работното място. След извършване на бизнес диагностика виждаме каква заявка дава съответният мениджър и какви са целите му. Има много случаи, в които собствениците на бизнеси нямат времето да седнат и да направят съответната стратегия, те са напълно изхабени. Тук идваме ние – да видим откъде да им освободим това време, за да могат да се презареждат. Едновременно с това организираме оптимално и дейностите на екипа и изграждаме работещи системи.
  • Какъв е индивидуалният Ви подход при работата Ви като бизнес, а и личностен коуч?
  • Често получавам обратна връзка от хората, че успявам да ги мотивирам дори в неформален разговор. Познанията ми в сферата на психологията са в основата на успешната ми работа. Превръщам израза „Не мога“ във „Винаги има начин“.
  • Кога е нужно да потърсим личностен или бизнес коуч? Как да разберем, че е настъпил моментът?
  • Много е лесно да го разпознаем – когато искаме нещо повече. Дори и бизнес треньорите си има бизнес треньори, за да поддържат мотивацията си.

Телефон за връзка: 0898 360 543

Фейсбук страницата й можете да видите тук.

 

Платена публикация