Рафаел Надал продължава да проявява типичния за него характер, за да жъне победи на Мастърса на червени кортове в Мадрид.

Завърналият се на турнира петкратен шампион постигна трудна победа над аржентинеца Педро Качин в третия кръг - 6:1, 6:7(5), 6:3 след три напрегнати часа на корта.

Рафа показа доминация в първия сет, а вторият беше много оспорван и там световният №91 от Аржентина триумфира с тайбрек, въпреки че изпусна два сетбола при 5:4 гейма в своя полза. В тайбрека Надал заличи пасив от 1:4 и изравни до 5:5, но след това съперникът му удари за крайното 7:5.

Заключителният трети сет също беше мого интересен, като Рафа проби още в първия гейм, а след това допусна изравняване за 2:2. Направи обаче моментален рибрейк за 3:2 и до края не позволи да бъде разклатен на свой сервис, като дори постигна трети пробив за крайното 6:3.

За Рафа това е трета поредна победа в Мадрид след тези над американеца Дарвин Бланш и австралиеца Алекс Де Минор. Сега му предстои много труден тест на осминафиналите, тъй като съперник е най-добрият чех Иржи Лехечка.

Денят в Мадрид не предложи особени изненади. Александър Зверев очаквано се справи с Денис Шаповалов след 6:4, 7:5, а Даниил Медведев спечели в три сета срещу Себастиан Корда - 5:7, 7:6(4), 6:3.

Палачът на Григор Димитров - младият чех Якуб Менсик, отпадна безславно, след като загуби първия сет с 1:6 срещу Феликс Оже-Алиасим и се оттегли с контузия в началото на втория.

Дир.бг