Борусия (Дортмунд) победи ПСЖ с 1:0 и взе ценен аванс след първия полуфинален сблъсък от Шампионска лига.

Немският тим, който е сензацията на турнира с достигнаето си до фазата на полуфиналите, вече е с крачка по-близо и до големия финал, след като ще пътува към реванша в Париж след седмица с гол преднина.

Пред "жълтата стена" на Вестфаленщадион", Борусия успя да неутрализира Килиан Мбапе и компания, отново поставяйки голямата европейска мечта на ПСЖ пред провал.

Големият герой в мача бе немският национал Никлас Фюлкруг, който отбеляза единственото попадение.

Той го направи в 36-ата минута, когато получи страхотен 50-метрво пас от Шлотербек и завърши директно от движение, пращайки топката във френската врата.

Всичко това се случи в едно полувреме, към което и двата тима подходиха доста предпазливо и опасностите не бяха много, а самият гол падна някак изненадващо.

Коренно различни бяха нещата през втората част, когато и двата тима имаха куп положения, но попадение така и не падна.

Само в рамките на няколко секунди ПСЖ нацели две странични греди - едната от Мбапе, като общо взето това бе един от малкото епизоди, в които френската суперзвезда се замеси в нещо интересно.

Той бе отлично неутрализиран от бранителите на Борусия, а до голяма степен това се оказа и ключово за крайния резултат.

Борусия от своя страна също имаше достатъчно шансове през второто полувреме, най-чистият от които пред голмайстора Фюлкруг, който този път не вкара от далеч по-удобна позиция.

Осман Дембеле от ПСЖ също пропусна отличен шанс да накаже бившия си тим, а след редицата пропуски, резултатът от първата част остана непроменен.

Така Борусия ще пътува към Париж с гол аванс и с крачка по-близо до големия финал.

Дир.бг