Административният съд в Шумен осъди Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да заплати на бившия зам.-областен управител Ебазер Реджеб 2000 лв плюс лихва. Магистратите са преценили, че на 17-ти ноември 2010-та политикът е бил задържан в новопазарския арест противоправно, като при това са нанесени "неимуществени вреди, състоящи се в морални болки и страдания, уронване достойнството и авторитета". 

Припомняме, че Реджеб обиди и наплю полицая Ерхан Тефик. Причина за това станал акт по ЗДП, който катаджията съставил на зет му Юсуф. За деянието си активистът от ДПС бе задържан за денонощие в ареста, а на следващия ден новопазарският съд го глоби с 500 лева за дребно хулиганство.

Реджеб обаче тръгна да съди полицията за неправомерен арест. Върховният съд отмени заповедта за 24-часово задържане като незаконосъобразна. След това той заведе иск в размер на 14 хил.лв.

Шуменският Административен съд обаче преценил, че трябва да му се присъдят само 2000 лв, като Реджеб трябва да заплати на ОДМВР – Шумен, съразмерно с отхвърлената част от иска, разноски по делото в размер на  625.71 лв.

Решението може да бъде обжалвано. 

ШУМ.БГ