Четири фирми закупиха документи за участие в обявената процедура за приватизация на „Топлофикация-Шумен” ЕАД. Крайният срок изтече в 17,00 ч. днес, съобщиха от пресцентъра на общината.

Фирмите, закупили документи, са „ПИРИН ВАТ" ООД - София, "Телемения" ООД – Израел, "БИО ПАУЪР" АД - София и „ГЕРРАД” АД – Русе. До 19-ти ноември те могат да закупят и информационния меморандум, ако отговарят на предварително обявените условия. Срокът за внасяне на депозита за участие в размер на 50 хил.лв е 26-ти този месец.

Припомняме, че решението за приватизацията на ТЕЦ-а беше взето на извънредната сесия на 11 октомври, а в края на месеца на 30 октомври бе обнародвано и в Държавен вестник. В същия ден на сесия бяха избрани общинските съветници Иван Иванов, Сюлейман Бакиев и Светлозар Петков за членовете на седемчленната комисия по организацията и провеждането на приватизацията на „Топлофикация-Шумен“ ЕАД. Началната конкурсна цена е 100 хил.лв, като кандидат- купувачите ще трябва да поемат и натрупаните вече към 20 млн. лв задължения на дружеството. Освен депозит за участие в процедурата купувачът трябва да предостави и банкова гаранция за добро управление от 1 млн. лв. и да запази предмета на дейност за 3 години, като размерът на инвестиции през този период трябва да е най-малко 1 млн.лв от датата на подписването на приватизационния договор.

ШУМ.БГ