“Не сме имали кампания, в която толкова неприятни и злостни неща ни заливат непрекъснато. Скандалите, които изскочиха с управляващите, поставят на дневен ред въпросите за сигурността още по-остро. Защото нито доходи, нито работа може да има, нито икономиката да се развива, ако няма сигурност, ако няма правов ред, ако няма спазване на закона. Ако искаме оттук нататък да има правова държава, да има спазване на закон, да има сигурност, трябва много, много дълбока реформа в областта правосъдие и вътрешен ред. Ние от ДСБ/БДФ предлагаме тези неща”, каза днес на среща със симпатизанти и членове на секционни комисии водачът на листата на коалиция ДСБ/БДФ за Шумен Екатерина Михайлова.

Според нея един от най-големите проблеми в сферата на сигурността е, че е допуснато политици да кадруват в съдебната система. “Ние от ДСБ предлагаме радикална реформа в съдебна власт и правосъдие вече години наред. Конституционна реформа, в която да се премахне възможността политиците да кадруват вътре в съдебната власт, защото оттам тръгват бедите. Всички знаем приказката, че рибата се вмирисва откъм главата. Няма да решим проблемите на място, ако не започнем от горе”, заяви Михайлова и добави, че реформа трябва да има и в МВР.

“В министерството на вътрешните работи огромният бюджет е за хората в административната част, а не за полицаите. Една от причините да свалим доверието си от министър Цветанов беше отказът му да направи реформа, да съкрати администрацията за сметка на редовите полицаи, които трябва да охраняват българските граждани”, каза тя и добави, че при срещите си в селата от Шуменска област хората постоянно са поставяли въпроса за липсата на полицаи 24 часа в денонощието.

“Това, което тука чух, е, че почти не е обръщано внимание, не са правени дори срещи, за да бъдат чути проблемите. На един народен представител основната му работа не е само да е в парламента, а да провежда срещи, да знае кои са проблемите на хората. Това тук е изоставено или, ако се е правило, се е правило само по партийни сбирки. 

Освен политическите идеи, са важни и хората. Кои са тези, които ще свършат работата? Ние сме показали, че два пъти сме вадили България от криза. Можем да го направим и още веднъж. Ние не сме непознати хора. Този, който избере да гласува за нас, знае за кого гласува. Мисля, че това е едно от добрите качества на ДСБ – че няма опасност да ви изненадаме с някой запис, където и да е. Аз говоря едно и също пред вас, пред приятелите си, пред колегите си и вкъщи. Не говоря по различен начин, не ругая на едното място, а да се усмихвам културно на другото. Ние сме хора, които държим на принципите си, на добродетелта, на работливост и почтеност в отношенията помежду си.
Ако искате такива, които няма да ви изненадат неприятно, то изборът е само един. Не виждам друга политическа сила и такива хора, каквито има в нашите листи", завърши Екатерина Михайлова.

Пресцентър на ДСБ/БДФ

Купуването и продаването на гласове е престъпление