Пет обекта са закрити от шуменскатао Областна дирекция по безопасност на храните от началото на годината до момента - два търговски обекта, две  производствени предприятия и един склад на едро. Това съобщи днес на пресконференция д-р Иван Калоянов, началник отдел „Контрол на храните“ към Областна дирекция по безопасност на храните.

Той уточни, че за 10-те месеца на територията на областта са извършени към 4000 проверки и са издадени 279 предписания, а съставените актове са 21.

Над 800 кг месо и месни продукти са бракувани и изтеглени от търговската мрежа, 142 кг - от предприятията.

Д-р Калоянов съобщи още, че е приключила полицейската проверка за бракувания наскоро 1300 л оцет, произведен от нелегален производител и намерен в два шуменски склада. Материалите са предадени в районна прокуратура.

Припомняме, че при планова проверка на агенцията в два търговски склада на едро в Шумен бяха открити 1300 л оцет от нелегален производител и количеството бе бракувано и унищожено. Проверката бе извършена съвместно с икономическа полиция и при нея стана ясно, че оцетът е произведен в новопазарското село Стан. Инспекторите на агенцията са съставили и актове на двата склада в размер на по 1000 лв. за неупражнен входящ контрол.

ШУМ.БГ