Добрите купони традиционно завършват с добре известния "пиянски глад". Какво ядат хората по целия свят в алкохолизирано състояние провери сайта "BuzzFeed", който събра в едно любимите ястия на различни места на планетата.

Проучването показва, че най-често след алкохолен запой американците ядат пица. В Китай залагат на шишчетата с месо, а в Канада на пържените картофи. В Мексико ядат традиционния такос с месо, който можете да срещнете в кухнята на цяла Латинска Америка. В Бразилия похапват акараже, приготвено от обелен черноок боб, направен на топка и след това изпържен в палмово масло. Ирландците смачкват варени картофи, нарязват в тях стар и пресен лук и заливат с разтопено масло. В Турция най-популярната "drunk food" е дюнерът. Италианците си падат по запечени хлебчета с месо, пържен лук и рукола. В Иран обичайно се приготвя персийска пица, за която е характерно, че не се използва никакъв сос за тестото. Японците след пиене си поръчват супа "Рамен", кръстена на специалния вид фиде – рамен. Тя е със зеленчуци, различни подправки и сурово яйце. Германците залагат на наденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени задължително с къри. /БГНЕС