Собствениците на градските кафенета в Бейрут – от обикновеното павилионче на ъгъла на търговската улица Хамра, до елитните заведения в залива Зейтуна - треперят пред министъра на здравеопазването на Ливан Ваил абу Фаура.
За нарушения на стандартите за качество, в "черния спъсък" на министерството са вече над хиляда местни ресторанти и супермаркети, кланици, рибни кооперативи и компании, произвеждащи консерви.
Министърът накара не само работниците от сферата на общественото хранене по най-сериозния начин да се отнасят към хигиената и санитарните норми, но изглежда допринесе за преврат в съзнанието на много свои съграждани в подхода към тези проблеми. През октомври миналата година с невероятен ентусиазъм започна кампания за качествени и безопасни храни. Акцията не само, че не отшумява, но и набира допълнителни обороти. /ТАСС
Коментари
Добави коментар