Сигнал за пожар в беседка на ул.”Ген. Драгомиров” в Шумен е получен тази нощ в 2.51 часа. На място е изпратен противопожарен екип, който заварил да гори детска беседка. Пожарът е погасен с 400 л вода, спасена от изгаряне е детска пързалка. Според огнеборците, пожарът е предизвикан умишлено.

Още три пожара са горели вчера, допълват от полицията. Следобед, около 15.00 часа, са горели сухи треви край село Велино. Екипът огнеборци установили, че пламъците са тръгнали от различни страни. Погасени са с 3 т вода, не е допуснато разпространение на огъня. Пожарът е без материални загуби, а причината е небрежност при боравене с огън на открито.

В 20. 41 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви край село Царев брод. Изпратен е противопожарен екип, който погасил пламъците. Не са допуснати материални загуби.
Огнеборците са гасили и горящи отпадъци между село Мостич и Велики Преслав, възникнал поради небрежност при боравене с огън на открито. Сигнал за него е получен в 21.26 часа снощи. Не са допуснати материални загуби.

ШУМ.БГ