Кметът на Шумен Любомир Христов смята да изгради видеонаблюдение по възловите кръстовища, новоизградените детски площадки и парковете в града. Ще изиска и от полицията да засили присъствието в кварталите.

Това каза градоначалникът днес пред журналисти, с които направи тричасов оглед на обектите по проекта „Шумен по-доброто място за живеене“. Присъстваха и всички служители на общинска администрация, имали отношение към проекта, както и изпълнителите на обектите. 

Обиколката започна в кв. „Дивдядово“, мина през кварталите „Боян Българанов“, „Добруджа“ и „Тракия“, и завърши до ВиК.

Христов намери много забележки по изпълнението на обектите, за други нередности алармираха жители на кварталите. На строителите нареди да възстановят щетите, включително и тези, нанесени от вандали. 

„На някои места имах забележки, надявам се на коректност от страна на изпълнителите и те ще ги отстранят, но в края на краищата има гаранционен срок“, каза кметът и обеща при приемането на какъвто и да е обект, платен от общината, да присъстват журналисти, които да си казват мнението.

„Още днес ще проведа разговор с областния директор, така че ще засилим полицейското присъствие в кварталите и там, където има такива новоизградени обекти. Призовавам нашите съграждани да са по-будни и да алармират за вандали, защото виждате, че на места има и разрушени площадки“, заяви Любомир Христов.

Ще бъде разкрит и горещ телефон за сигнали, заедно с ОД на МВР. 

ШУМ.БГ