Единадесетокласникът Мартин Дойчев от ПГОХХТ „Проф. Д-р Асен Златаров“ - Шумен грабна бронзов медал на регионалния кръг от престижно състезание по професии. То се проведе в КК „Албена“, като в него мериха сили най-добрите ученици на осемнадесет професионални гимназии от Североизточна България.
Домакин на надпреварата бе ПГ по туризъм „П. К. Яворов“ - гр. Добрич, а участниците се състезаваха в категориите „Най-добър млад готвач“, „Най-добър млад сервитьор“, „Най-добър млад барман“ и „Най-добър млад хлебар – сладкар“.
Бронзовото отличие в категория „Най-добър млад барман“ ученикът от Шумен завоюва с безалкохолния коктейл „Полет над рая” и алкохолната напитка „Заведи ме у дома”.
Достойно се представи и шуменският състезател по готварство от ПГОХХТ Светлозар Тодоров. Единадесетокласникът се класира на девета позиция с предястието „Печено червено цвекло, козе сирене с мед, орехи и балсамов дресинг” и основното ястие „Свинско бонфиле върху канапе от картофи „Конфи”, сотиран спанак и пюре от пащърнак”. Десертът „Пълнена печена ябълка с кайсиево сладко и мед върху пълнозърнеста багета” беше успешен завършек на уменията на ученика.
Състезателите са подготвени за участие от своите преподаватели Милена Пирева, Йордан Йорданов и мениджър-бармана Павел Георгиев от Шумен, обясниха от шуменската гимназия.
Националният кръг на състезанието, в което ще вземе участие Мартин за най-добър барман ще се проведе през април 2016 г. в гр. София.
Негов организатор е Министерство на образованието и науката, в партньорство с Асоциация на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България.
ШУМ.БГ
Коментари
Пламен
Повече щях да се изненадам, ако беше взел първо място. Това го правят децата в началните училища.
Донка Христова
Чудя се на всички,които правят само негативни коментари,дали някога са се потрудили да направят нещо друго в живота си?
невинния
Ужас розмарин вътре в питието, егати повърнята.Който не вярва да пробва.ха ха ха