Скок във въздуха, но с народни носии - това се случи за първи път в България!  Две млади жени Надежда и Теодора от Бургас, едната завършила икономика, другата право, полетяха обечени с бели ризи с български шевици, за да покажат, че българското е навсякъде.

Преди няколко дни те не се уплашиха да скочат с парашут от 3500 метра надморско равнище на летището в Ихтиман и да излязат от рамките на ежедневието следвайки своето верую „Ние следваме българското и то следва нас“.

Въпреки доброто си образование и професии Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова са създатели на проекта „Народни носии“ с родолюбивата цел, ризи и блузи с автентична шевица да се носят днес и сега навсякъде по света.

В стремежа си да са полезни, те създават и сайта KantorataMi.bg, с който помагат безплатно, като свързват хора и специалисти. Всеки може да се свърже с адвокати и счетоводители и да получи безплатна консултация. “Българите трябва да си помагаме, да ценим културата и знанията си и да ги споделяме”, категорични са двете българи.