Община Шумен не можа да намери купувач на 28 декара до новата многофункционална зала „Арена Шумен“. За двата терена днес бе проведен търг с начална цена от близо 6 млн. лв., но мераклия така и не се появи.

По-големият парцел с площ 23,3 дка. е предвиден за изграждане на жилищен комплекс. Другият от 4,6 дка пък е отреден за търговски комплекс. Определената от лицензиран експерт  тръжна цена на двата бе съответно 4 898 150 лв. и 934 800 лв. без ДДС. 

„Ще направим нов търг, уверен съм, че ще се намери купувач“, каза за ШУМ.БГ кметът на Шумен Любомир Христов. Той бе категоричен, че цената няма да бъде намалявана.

Ако двата парцела бъдат продадени, по-голямата част от парите ще се използва, за да се облагороди изцяло района около залата, както и да се направят две кръгови кръстовища на ул. „Марица“. Отпуснатите от държавата средства са само за строежа на „Арена Шумен“ и за паркинга й.

Припомняме, че два терена югоизточно от залата вече бяха продадени за близо 1,3 млн. лв. Купи ги шуменската фирма „Виас“ с намерението да построи хотел и открит басейн.

ШУМ.БГ