Пицата е най-фалшифицираното италианско ястие в чужбина
Пицата е италианското ястие, което най-често бива фалшифицирано в чужбина. В Съединените щати има видове пица, които нямат нищо общо с реалното италианско ястие, нададе тревога Националната академия на италианската кухня. Според нея второто най-подражавано ястие е десертът тирамису, после - пастата лазаня, спагетите по болонски (ала болоньезе), спагетите с миди и т.н. Неотдавна Академията поиска от всяко от своите 73 представителства в чужбина да изследва до каква степен биват фалшифицирани и променяни ястията от италианската кухня. 47 на сто от готвачите в италианските ресторанти в чужбина не са италианци. Едва един от всеки 10 чуждестранни готвачи в италиански ресторант пък е учил занаят на Апенините. Оригиналната италианска рецепта бива модифицирана в 60 на сто от случаите, твърди още изследването. Общо взето, доминираща в чужбина е кухнята italian fusion, която според Академията е по-скоро италианско объркване. В повечето случаи липсват както оригиналните продукти, така и информация за истинските рецепти. Много от готвачите в италианските ресторанти в чужбина готвят „на око“ и се адаптират към местната обстановка и вкусове. Същественият проблем обаче е друг - твърди още Академията на италианската кухня - и той се състои във факта, че няма такова нещо като италианска кухня. В Италия има регионални кухни.
224
0
PGRpdiBjbGFzcz0iYWRzLXpvbmUiIGlkPSJhZHMtem9uZS16b25lMm5kcGFyYWdyYXBoIiAgCiAgICAgCiAgICAgCj4KICAgIAogICAgICAgIAogICAgICAgIAogICAgCjwvZGl2Pg==
Коментари
Добави коментар