Анализът на средните за месец март цени на едро спрямо февруари показва поскъпване с около 6% на лещата, олиото, яйцата и пилето. Това сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Леко увеличение през март (с около 1%) е регистрирано при цената ориза, брашното и кренвиршите. Намаление на цените се наблюдава при млечните произведения – 3% при кравето сирене и 0.4% при кашкавала. Без промяна е цената на захарта. През март спрямо февруари се наблюдава поскъпване на плодовете: банани – 14%, портокали – 10%, ябълки – 5%. С около 1 % по-ниска е цената на мандарините. През март е регистрирано поевтиняване на част от зеленчуците. Цената на оранжерийните краставици е със 7% по-ниска през март спрямо февруари, доматите са с 3% по-евтини, а картофите с около 2%. БГНЕС