Отборите на „Енев“ Дибич и „Мълния“ Климент са победители в двете групи на Областното първенство по футбол – Шумен. Тимът на „Никола Козлево“ е отстранен от първенството и няма да играе в следващото.

Това е равносметката от приключилия в края на миналата седмица шампионат по футбол на областта за сезон 2018/2019. Финал за определяна на един шампион тази година няма да има.

„Няма да проведем финали на шампионата. Основната причина за това е, че много от отборите през цялата година не спазваха футболните правила, а искаха да играят по свои“, каза председателят на Областния съвет на БФС Милен Христов.

Доказателство за думите му бе и срещата от последния кръг в северната група между „Мълния“ Климент“ и „Никола Козлево“. При резултат 1:1 и отсъдена дузпа за домакините, тимът от Никола Козлево напусна терена. По наредба това нарушение се наказва с присъждане на служебен резултат за противника, изваждане от първенството и забрана да играе в следващото, както и глоба от 1000 лв.

Така крайното класиране в двете групи за сезон 2018/2-19 на първенството по футбол на област Шумен изглежда по следния начин. В южната група „Енев“ Дибич е първи с 58 т. Втори е „Чавдар 2016“ от Дивдядово с 55 т., трети - „Шумен 2007“ с 43 т.

Северната група се печели от „Мълния“ Климент“ с 64 т. Втори завършва отборът на „Дъбрава“ Осеновец“ също с 64 т., трети са футболистите на „Победа“ от Пристое.

ШУМ.БГ