Министерски съвет ще финансира с 3 млн. лв. основната реконструкция на стадион "Панайот Волов" в Шумен, съобщи Агенция "Фокус".

Парите ще дойдат от заделените за нов правителствен самолет 50 млн. лв., от който днес премиерът Бойко Борисов се е отказал.

„Мисля, че това е единственият областен град, който не сме подпомагали“, е заявил Бойко  Борисов на заседанието на МС.

„Преди дни разговарях с министър Владислав Горанов по повод това, че обещахме да  изградим нов стадион. Имахме предвид, че този стадион е затворен от контролните органи и не може да се използва. Поставих въпроса и поисках средствата да бъдат отпуснати, защото Шумен има наистина нужда от такова спортно съоръжение. Получих уверението на министър Горанов, че ще започнат поетапно да ни отпускат средства за нов стадион. Ще направим пълна количествено стойностна сметка на обекта, ще започнат подготвителни работи, къде трябва да се събаря и други“, коментира кметът Любомир Христов.

Той допълни, че сега ще решават дали да подготвят обществена поръчка за първоначалните дейности или ще се използват общинските предприятия за подготвителните работи. Любомир Христов каза още, че ще се придържат към идейния проект за нов стадион.

Припомняме, че е изготвен проект за обновяването на стадион "Панайот Волов". Той бе представен пред спортната общественост през септември м.г. По предварителни разчети той е на стойност между 12 и 14 млн. лв.

ШУМ.БГ