Кампания „Помогни сега“ стартира в Шумен, в рамките на която бе открита дарителска сметка. Инициативата е на братята Красен и Жечко Кюркчиеви и Община Шумен. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Средствата постъпили в дарителската сметка ще се използват за ограничаване разпространението на корона вируса на територията на общината. Те ще се изразходват стриктно за осигуряването на лични предпазни средства и дезинфекционни материали преимуществено за хората от най-уязвимите професионални направления. Това ще става само с решение на Общинския кризисен щаб, като за пълна прозрачност ще се прави публичен седмичен отчет на постъпленията и разходите.

Днес Стопанска камара - Шумен откри сметката и внесе първото дарение от 3 000 лв. Сума от 100 000 лв. дариха и братя Кюркчиеви. Те осигуриха  и над 20 000 сапуна, които ще бъдат раздадени на всички учебни, здравни и социални заведения в община Шумен.

Инициаторите на кампанията отчитат, че в създалата се ситуация не само в България проблемът не е толкова в липсата на пари, а нуждата от материали, които липсват в търговската мрежа. Затова Община Шумен подготви и склад, в който желаещите могат да дарят лични предпазни средства и препарати за дезинфекция.

От Община Шумен благодарят за съпричастността на бизнеса към решаването на общия за всички ни проблем. "Вярваме, че обединени и проявявайки дисциплина и отговорност към себе си и останалите, заедно ще успеем да намалим опасността от разпространението на коронавируса", се казва в изявлението на общината.

Уникредит Булбанк, Шумен
IBAN: BG24UNCR70001523957520, BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение “Стопанска камара – Шумен”

ШУМ.БГ