Големият музикант Фил Колинс може да се гордее с дъщеря си Лили, която успешно си пробива път в Холивуд. Красавицата е родена на 18 март 1989 година в Гилфорд, Великобритания.

Първата ѝ холивудска изява е през 1999 година, когато дава гласа си за анимацията „Тарзан“. Следват роли в „90210“, „Невидима зона“, „Свещеник“, „Отвлечен“.

През 2012 година Лили влиза в ролята на Снежанка в лентата „Огледалце, огледалце“, в която си партнира с Джулия Робъртс, Арми Хамър и Шон Бийн.

Следват роли в „Английският учител“, „Реликвите на смъртните: Град от кости“, „Правилата не важат“, „Okja“.

През 2017 година Лили взима участие в "To the Bone", в който играе ролята на Елън – момиче, болно от анорексия, което се опитва да се пребори с коварната болест.

Около снимките на лентата актрисата разказа за собствената си нелека битка с анорексията в тийнейджърските си години. Лили признава, че филмът ѝ е помогнал, въпреки че под надзора на лекари е трябвало да загуби няколко килограма за ролята. 

През 2019 година Лили Колинс си партнира с Никалъс Холт в "Толкин", а през 2020-а играе главната роля в популярния сериал на Netflix "Емили в Париж". Участва и в номинирания за Оскар в десет категории "Манк"./Дарик