Холивудската суперзвезда Шарън Стоун е била притискана да прави секс с партньорите си на екрана, за да се създаде по-добра "химия" между тях, а самите искания за това са идвали от "бели шефове на големите студиа". Това признава самата Стоун в първата си официална автобиография, която трябва да излезе на пазара в края на месеца.

Звездата, която може да се похвали със завидна кариера в киното в продължение на четири десетилетия, шокира и с още една информация. Оказва се, че Стоун е била "подмамена" да заснеме всеизвестната скандална сцена в легендарната лента "Първичен инстинкт", в която тя премята крак върху крак без да носи бельо и освен това до последно не е знаела, че сцената ще влезе наистина във филма. Тя разбрала, че режисьорът Пол Верховен е решил да остави кадрите при една от предпрожекциите - в стая пълна с агенти и адвокати.

    "Така видях за първи път този кадър с интимните ми части и то след като ми беше казано, че няма да се види нищо - "просто си свали бельото, тъй като бялото отразява светлината", разказва подробности Шарън Стоун в предстоящата за излизане книга, наречена "Красотата да живееш два пъти".

    "Да, може да има много гледни точки по темата, но тъй като аз съм тази с въпросната вагина, нека бъда ясна: другите гледни точки са глупости", продължава звездата.

Когато вижда сцената, разказва Стоун, тя отива до апаратната и удря шамар на режисьора Верховен. След това напуска прожекционната зала и веднага звъни на своя адвокат. Той я убеждава, че студиото няма право да пусне филма в този вид.

    "Казах си "Слава Богу!" Или поне това бе първата ми мисъл. После помислих още малко и си казах - а ако аз бях режисьорът? Ако разполагах с този кадър? Ако го бях получила нарочно? Или пък случайно? Имаше много върху какво да мисля. Знаех какъв филм правя и се борих много за тази роля, а режисьорът през цялото време се застъпваше за мен", аргументира решението да не прави скандал тогава Стоун, цитирана от таблоида Variety.

За протокола - режисьорът е потърсен за коментар от изданието, но негов представител е отказал коментар.

Биографията на актрисата продължава с признанието, че след този момент тя се преборила да има думата при избора на мъжете партньори във филмите си. Все пак обаче на никого не му пукало, казва тя, и накрая студиата си избирали когото си поискат.

Стоун разказва и как веднъж продуцент, за когото се казва само, че бил възрастен, без да се споменава неговото име, поискал от звездата да спи с колегата си, който изпълнявал главната роля.

    "Обясни ми и защо - за да имаме по-добра химия на екрана. Каза ми дори как по негово време правил секс с Ава Гарднър (друга холивудска легенда, получила номинация за "Оскар" за филма "Могамбо", бел. ред.) и че резултатът бил сензационен. Само като си го представих с нея и го прекъснах. Тя обаче е била принудена да се примири и да се прави, че го харесва."

Стоун дори била още по-рязка и обяснила на въпросния продуцент, че избрал актьор, който не е могъл да изкара дори "една цяла сцена в кастинга", а сега мислел, че ако преспи с него "той ще стане по-добър актьор".

    "Никой не е толкова добър в леглото", заключила тя.

ClubZ