Брад Пит бил натъжен от последните обвинения на бившата му съпруга Анджелина Джоли, която твърди в съдебни документи, че има доказателства, че актьорът е използвал насилие срещу нея.

Миналата седмица американски медии разкриха, че в съдебни документи Анджелина Джоли е обвинила Брад Пит в домашно насилие, които ще бъдат използвани в подкрепа на защитата й в процес, който се очертава да бъде взривоопасен. Това би трябвало да позволи на бившата двойка, която не може да намери общ език след раздялата си през 2016 г., да получи постоянно решение относно условията на попечителство над децата им и дори да раздели имуществото, пише БГНЕС.
 

В тези документи 45-годишната актриса твърди, че има доказателство за насилствено поведение от страна на Брад Пит по време на връзката им. Според слуховете, тези доказателства биха могли да бъдат предадени на правосъдието под формата на видеоклипове. Децата на Джоли-Пит също могат да бъдат привлечени, за да споделят своите истории. Мадокс (19), който вероятно не е имал контакт с баща си след раздялата на Бранджелина, вече е дал показания срещу Брад Пит, твърди "Us Weekly" на 18 март.

На 21 март 2021 г. "Page Six" публикува реакцията на 57-годишния актьор на обвиненията в насилие от страна на бившата му съпруга (разводът им беше обявен през 2019 г.). "Брад е огорчен, че Анджелина е поела по този път. Има още много емоции. Той пое отговорността за своите действия и призна миналите си проблеми, отказа да пие. Бракът на моменти беше много страстен и токсичен и двамата се караха, както всички двойки, но и споделиха много хубави моменти заедно. Той говори за появилите се проблеми с алкохола и наркотиците, когато бяха заедно", пише в публикацията.

"Брад и неговият екип никога не са атакували Анджелина. Но хората около него вярват, че това се използва, за да повлияе на мнението преди приключването на процеса. Брад чувства, че е все по-изолиран от децата си и това го унищожава", се казва в заключението.

Очаква се процесът да се състои следващите седмици. Брад Пит се бори за получаване на алтернативно и равноправно попечителство над децата, докато Анджелина Джоли претендира за пълно попечителство.

През 2017 г. Брад Пит (който беше разследван от социалните служби след сбиване с най-големия си син, а делото беше закрито) сподели пред списание "GQ": "Наистина бях на дъното(...), когато бяха извикани социалните служби. И знаете ли, след това успяхме да работим заедно, за да решим този проблем. И двамата правим всичко възможно. Чух адвокат да казва: "Никой не печели в съда - въпросът е просто да се види кой ще пострада най-много". И това изглежда е вярно", оплака се той.

Днес.бг