Организаторите на легендарния британски музикален фестивал "Гластънбъри" обявиха, че смятат да излъчат на живо "грандиозен" концерт от "Уърти фарм". Фестивалът беше отменен за втора поредна година заради пандемията, причинена от разпространението на COVID-19.

По време на петчасовото събитие на 22 май ще се включат популярни групи и изпълнители като "Колдплей", Деймън Олбърн, Джорджа Смит, Кано, Хаим, Майкъл Киванука и "Улф Алис". Емили Ийвис, дъщеря на основателя на фестивала Майкъл Ийвис, обеща още "много специални гости и съвместни изпълнения.

Ще бъде като на фестивала, но без хората", каза тя пред Би Би Си Радио 2. "Това, което се надяваме, е да гледат от вкъщи ... и поне за момент да успеят да се потопят в духа на фестивала", добави Ийвис.

Изпълнителите ще имат възможността да се излязат на сцените на "Пирамидата" и "Каменния кръг". Режисьор на шоуто ще бъде Пол Дугдейл, който преди това е снимал световните турнета на Ариана Гранде и Тейлър Суифт за платформата "Нетфликс". Самият той казва, че събитието ще бъде като "епично пътешествие из местността".

Фестивалът "Галстънбъри" е едно от най-популярните музикални събития, което всяка година събира най-големите имена в музиката и е посещаван от над 175 хил. души. Основан е от фермера Майкъл Ийвис и съпругата му Джийн през 1970 г. в тяхната "Уърти фарм" близо до град Пилтън, Южна Англия. На неговото първо издание свири Марк Болан. Билетите тогава са на цена 1 британски паунд и към тях е включено и безплатно мляко.

Дневник