Някога легендарната марка Motorola ще разработва технология за безжично зареждане от разстояние, стана ясно след обявено от компанията партньорство с Guru Wireless.

Двете компании обявиха, че следващите смартфони на компанията ще се възползват от нея. Детайли не се разкриват, но те обещават "качество, енергийна ефикасност и сигурност".

Следващата стъпка в зареждането е от разстояние - след като намотки вече могат да минават през корпуси на смартфони, но само няколко милиметра, и "безжично" все още означава телефонът да е вързан на едно място.

Компанията Motorola, някога гигант при мобилните телефони, преживя трудности покрай преминаването в света на смартфоните - но в последните години се възстанови с класически и умерено скъпи устройства като Moto G и Moto One. Но компанията освен това експериментира - като предложи първия сгъваем Razr с гъвкав дисплей преди две години, модерна версия на стария емблематичен дизайн.

Motorola, сега собственост на китайците от Lenovo, също така пробва смартфони с модули. И също така в началото на тази година показа технологично демо на тяхна зареждачка, която подаде ток към два смартфона едновременно - от разстояние. Прототипи на тези технологии виждаме в последните 2 години, като Xiaomi и Apple също разработват свои версии.

Клуб Z