„Изправи се! Мутри вън!“ се явяват на предстоящите избори с амбицията да спечели депутатски мандат в Шумен и така да гарантира, че гласът на хората от областта ще се чува в Народното събрание.

Кандидатите за народни представители на коалицията бяха представени днес в шуменския пресклуб на БТА.

Водач е общественият посредник на община Шумен два мандата Иван Капралов. В листата влизат още Христофор Крумов, Веселин Тодоров, Нели Русева, Илиана Симеонова, Небат Кадиров, Красимир Крумов, Росен Станчев, Ердинч Томаш, Петина Минкова, Стоян Вълков и нотариус Ася Асенова.

„Представяйки тази листа коалиция "Изправи се Мутри вън" в Шумен иска ясно да каже на избирателите, че имат шанс да направят ясен и силен глас за Шумен в Парламента. Ние не искаме в следващия парламент шуменци да останат зрители и да наблюдават заседанията без да има кой да говори от тяхно име.

Около нас има достатъчно гражданска енергия и хора, които да се изправят без да се страхуват, които имат желание да помагат на съгражданите си, като поемат обществените отговорности в свои ръце. Ние не представяме национални лидери или лица, свързани с Шумен, ние представяме хора, които са обвързали личния си и професионалния си живот с този град. Те живеят тук, вие ги познавате, децата ви учат заедно с техните“, каза водачът на листата Иван Капралов.

Той заяви, че за краткото време на действие на предишния парламент Коалицията е изпълнила основното си обещаното – а именно, да се сложи край на едноличния модел на управление на Бойко Борисов и да си върнем властта на суверена. Също така са внесени над 20 законопроекта и бе сформирана комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, станала известна като „Комисията Мая Манолова“.

Вторият в листата Христофор Крумов каза от своя страна, че е хората в апатията си не искат вече възмездие, а просто искат справедливост. „Това ще е моята лична кампания – за справедливост за всички на всички нива“, каза Крумов.

Нотариус Ася Асенова обясни, че причините да се кандидатира за народен представител от „Изправи се! Мутри вън!“ са две -  романтична и практична. „Романтичната е, че много с хората от листата сме приятели повече от 20 години и многократно съм се уверявала в техните качества, в тяхната човешка почтеност, гражданска доблест и чистота. Прагматичната е, че като действащ юрист с 40-годишен стаж виждам какви проблеми създава на нас юристите, но и на гражданите тази изключителни некачествена законодателна дейност, правена от хора, които са твърде далеч от тази материя. Имам и личен сблъсък с машината наречена спец съд и спец прокуратура и не желая нашите данъци да отиват за огромните възнаграждения в тази област, която има нулев коефициент на полезно действие“, каза тя.

В заключение водачът на листата Иван Капралов благодари на мандатоносителите на коалицията от „Движение България на гражданите“ и персонално на  Даниела Русева, Бисерка Йовчева, Христофор Крумов и Росен Станчев.

„Това, което дава допълнителна тяга на нашата листа е помощта и стъпването на организационната структура на единия от нашите мандатоносители, който е със силна организация в Шумен – „Движение България на гражданите“. Сигурен съм, че ще надградим резултата от предишните избори“, каза  Иван Капралов.
Той изказа убеденост, че в следващия парламент „Изправи се! Мутри вън!“ ще успеят да съставят коалиционни правителство, като ще разчитат най-вече на „близките  приятели“ от „Демократична България“ и „Има такъв народ“.  

За да можем обаче да сме по-добри в преговорите и да не чакаме колегите да ни поканят ние трябва да помолим избирателите да гласуват с номер 8 в бюлетината“, завърши Капралов.

ШУМ.БГ