Шофьор на автобус от Чикаго, САЩ търси начин да се освободи от стреса по време на пандемията и в събота за 365-ти пореден ден скочи в езерото Мичиган, съобщи Асошиейтед прес.

Дан О'Конър започнал да се гмурка в езерото при пристанище Монтроуз в Линкълн парк в Чикаго миналата година, за да се освободи от стреса.

"Беше по време на пандемията, на протестите, в изборната година. Това беше мястото, на което можех да дойда и да се изолирам от целия този шум и да съм напълно сам със себе си на езерото и да открия онези дзен-моменти", каза мъжът, който е баща на три деца.

Продължил да скача в езерото и през есента, преди да настъпи трудният зимен период, когато трябвало леда на замръзналото езеро да пробие достатъчно голяма дупка, за да може да скача в нея. Спомня си как след един подобен зимен скок се прибрал у дома и установил, че има около 20 рани от охлузване и порязване по тялото си.

"Хората започнаха да ме питат как това ми помага и как могат да ме подкрепят. И като казвам хора, имам предвид и непознати, с които разговарях онлайн. Когато започнах да публикувам видеозаписи в Туитър и Инстаграм...бях насърчен, защото хората коментираха: "Това ми подобри настроението, толкова е хубаво да видя това", сподели той.
В събота гмуркането беше специално, защото тогава бе кулминацията на заниманието му за цяла година.

"Исках да отпразнувам желанието си да се гмурна за 365-и път", каза О'Конър. /Дарик