За цялата изминалата седмица в Шуменско са регистрирани само 7 случая на Covid-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Така областта от днес излиза от жълтата и влиза в зелената зона на ковид пандемията На 14-дневна база случаите в областта са 12,8 на 100 000 души от населението. Зелената зона е под 20 на 100 000.

За последните 3 дни – петък, събота и неделя, в Шуменско няма нито един регистриран случай. Най-много хора с положителен тест за вируса са отчетени в четвъртък, 24 юни – 4души.

Най-възрастният е мъж на 70 години от Шумен. Освен в областния център, по един заразен с коронавиирус е диагностициран в Благово, Нови пазар и Велики Преслав.

318 са към днешна дата в областта лицата поставени под карантина, които са контактували с лица дали положителен резултат.

Въпреки сериозния спад на новите случаи, и миналата седмица в МБАЛ-Шумен има починали с коронаворусна инфекция. Живота си са изгубили 4 жени, на възраст между 62 и 83 години. С тях, от началото на пандемията до днес, починалите с коронавирус в област Шумен достигнаха 594.
 
В МБАЛ в момента са само 13 души с Covid-19, като за първи път от месеци интензивният ковид сектор е празен.

ШУМ.БГ