Регионалното управление на образованието /РУО/ обяви първото класиране за прием на учениците в 8-ми клас за гимназиите, професионалните и профилирани училища в Шуменско. Ясни са и минималните и максималните балове, с които се влиза в паралелките.

И тази година най-желана паралелка е "Математика и информатика" в ППМГ "Нанчо Попович". В нея се влиза с бал най-малко 419 точки. Ученикът с най-висок бал там влиза с 477,5.

Следващите 3 паралелки с най-висок приемен бал са също в Математическата гимназия. Това са “Информатика, информационни технологии” /364,5/, “Английски език, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда”, /358,5/, “Немски език, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда” /минимален бал 346/.

Над 300 точки са нужни за вход в още 4 паралелки в областта -  Изобразително изкуство, английски език в СУ Сава Доброплодни /334,75/, “География и икономика, математика” в ППМГ "Нанчо Попович" /311,5/, “Английски език, немски език“ в ПЕГ “Никола Вапцаров” /308,5/ и “Музика, английски език” в СУ “Сава Доброплодни” /301/. Пълният списък е в линка под текста.

Приетите ученици в първия етап на класирането се записват в съответното училище до 16-ти юли, включително. В същия срок могат да подадат заявление за участие във втори етап на класиране тези, които не са доволни от първи етап.

Тази година в Шуменска област ще бъдат сформирани 72 професионални и профилирани паралелки с прием след 7-ми клас.

ШУМ.БГ