Олимпиадата в Токио все още не е стартирала, а щангистът Джулиус Секителеко се превърна в голямата звезда и истински колоритен герой.

Той е един от 20-те олимпийци на Уганда, но очевидно игрите не са били най-голямата цел в живота, а и основна мисия в Токио на Секителеко, който доброволно реши да ги пропусне.

Всъщност 20-годишният младеж избяга от Олимпийското село с мотива, че остава като емигрант в Япония, за да търси по-добрът живот.

Без да съобщава на никого, щангистът е избягал от лагера на Уганда, а липсата му е била разкрита няколко часа по-късно, когато той не се е появил на задължителния тест за коронавирус с останалите си съотборници.

Естествено, че отсъствието му в първия момент предизвикало притеснение, но съотборниците му бързо открили бележка, която щангистът оставил на леглото си.

В нея той пише, че си е купил билет за град Нагоя, който е на 200 километра от Токио. Той отива там да си търси работа и съответно по-добър живот, защото този в Уганда е прекалено тежък. Той обаче има и една молба, а тя е куфарите му да бъдат върнати на неговата съпруга обратно в родината.

От делегацията на страната веднага се свързали със Секителеко, който обаче отказал да се върне обратно, а е категоричен, че остава в Япония.

Дир.бг