Никълъс Кейдж ще се присъедини към каста в новия уестърн „The Old Way“, който ще отбележи дебюта му в този жанр, съобщи „Контактмюзик“.

57-годишният актьор каза пред “Дедлайн“: „След 43 години в киното, едва сега съм поканен във важния исторически жанр на уестърна. Роден и израснал на Запад, това е отдавана закъсняла стъпка“.

Филмът ще разкаже историята на пенсионирания стрелец Колтън Бригс (Кейдж), който е оставил смъртоносния начин на живот зад себе си, за да управлява магазин. Въпреки това той се озовава пред желанието за отмъщение, след като бандити нападат града и убиват съпругата му. Той взима 12-годишната си дъщеря с него на мисията.

Карл У. Лукас е автор на сценария, а режисьор е Брет Донахю.

Режисьорът каза: „За мен е чест и привилегия да работя с Ник в първия уестърн в неговата знаменита кариера. Кейдж не само олицетворява характера на Бригс, но той е и изключителен професионалист, с когото един режисьор мечтае да работи. Като баща на три дъщери, нямам търпение да споделя тази завладяваща история за баща и дъщеря и тяхното емоционално пътешествие към преоткриването." /БГНЕС