Депутатът от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева заяви пред Би Ти Ви, че е възможно да се състави правителство, ако бъдат елиминирани Слави Трифонов и сценаристите му. Така тя оправда разговорите си с народни представители от "Има такъв народ" (ИТН), за които призна, след като Радостин Василев от партията на Трифонов я обвини, че се опитва да разцепи политическата сила.

"Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат никакъв интерес да няма правителство. Правителство е възможно да се състави, ако бъдат елиминирани Слави Трифонов и сценаристите му. Той е слаб физически и психически. Този човек не контактува с групата си, не се знае как взима решения, кой му ги спуска", каза още Дончева.

Тя призова депутатите на "Има такъв народ" да не се подчиняват безпрекословно на Трифонов и ако възприемат партията като кауза за промяна, да започнат да мислят самостоятелно и сами да преценят кое е най-важното за страната в момента.

"Гербаджиите в голямата си част са прости хора, които нямат самочувствието да стават по-сложни, но имат самочувствието да се възползват от поста, който са получили. Те няма комплекси. Въпреки че са нисички, са се домогнали до постовете. При Слави Трифонов има орда от комплексари. Те смятат, че имат потенциал, но системата им пречи. Това разминаване между самопреценката и реалността води до абсолютно погрешни решения. Те са негодни за промени", добави Дончева.

Дневник