Шуменският Общински съвет одобри списъците с улиците, които ще бъдат ремонтирани с банков кредит в размер на 20 млн. лв.

За разлика от предишното заседание на местния парламент, днес дебатът по темата бе кратък, а тонът спокоен. “За” бяха 37 съветници, “Против” гласуваха 2.

Както бе решено още през юли заемът ще бъде с 10-годишен срок на срок на погасяване. 16 милиона от сумата ще отидат за ремонти на улици в град Шумен, а останалите 4 ще отидат за улици в 26-те села в общината.  

В сесийна зала днес съветници поискаха общината да упражнява по-стриктен контрол над фирмите при изпълнение на строителните работи. Кметът Любомир Христов предложи всеки от съветниците да стане “отговорник” за една или две улици и да следи непосредствено за качеството.

Прието бе и предложение по 750 хил. лв. да се залагат в бюджети 2022 и 2023 за ремонт на улици, ако парите от заема не стигнат за всички улици от списъците.

За града и селата от общината има изготвени основни и допълнителни списъци с улици. Очакването е резервните улици да се ремонтират със средства от остатъците при провеждането на обществените поръчки.

ШУМ.БГ