Кери Фукунага - режисьорът на последния филм за Джеймс Бонд, се е присъединил към екип, решен да заснеме епос за Наполеон Бонапарт. Този мащабен филмов проект е нереализирана мечта на Стенли Кубрик. Фукунага потвърди това в интервю за „Collider”.

Кубрик беше близо до създаването на филм за френския император с участието на Джак Никълсън през 1969 г. Той обаче не успя да реализира плановете си. Снимките са отменени от филмовото студио MGM, които не искат да рискуват огромните суми, необходими за създаването на исторически епос.

Още след смъртта на Кубрик през 1999 г. Стивън Спилбърг се заема с продуцирането и реализацията на филма. Той планира да превърне никога не заснетия от Кубрик филм в сериал. През 2016 г. в мрежата се появиха слухове, че Фукунага се е присъединил към проекта. Наскоро режисьорът потвърди, че двамата със Спилбърг вече сериозно работят по него.

"Имаме сценарии за всеки епизод. И се готвим да започнем следващата фаза на проекта", призна Фукунага.

Той е сериозен за реализирането на визията на Кубрик. Фукунага е близък със семейството на емблематичния режисьор и неведнъж е гостувал в имението му в Хартфордшир, Англия.

Стенли Кубрик е най -известен с легендарни филми като „2001: Космическа одисея”, „Сиянието” и „Портокал с часовников механизъм”. /БГНЕС