Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е "пропаднал политик", срещу когото "започват да се събират много сериозни доказателства". Това обяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков, цитиран от Би Ти Ви, помолен да коментира думите на Борисов, че в България има контрабандна схема.

"Аз отдавна съм престанал да се вслушвам в това, което казва един пропаднал политик в нашата страна, по отношение на който започват да се събират много сериозни доказателства." По думите на Рашков, когато МВР е готово с доказателства срещу бившия премиер, ще даде гласност, без да разчита на съдействие от държавното обвинение, защото Специализираната прокуратура спъва работата на полицията.

Служебният вътрешен министър не уточни за кой случай става въпрос.

"До настоящия момент тя не дава ход на около 25 разследвания, които са започнали в службите на МВР, и те няма изгледи да приключат. Много обезпокоителен е фактът, че тези материали, тази дейност на полицията се отнася до организирана престъпна група", заяви още служебният вътрешен министър Рашков.

По негови думи за предстоящите избори няма нужда от допълнителна организация, каквато предложи Иван Гешев. Преди дни главният прокурор изпрати писмо, с което поиска МВР, ДАНС и държавното обвинение да сформират съвместно звено за борба с изборните измами. "Аз още не съм получавал писмо от него, чувам само по медиите. Аз мисля, че със или без писмо работата в МВР върви много добре. По отношение на изборите има дейности, които са специфично полицейски, там прокуратурата няма място", смята още Рашков.

Дневник