Рафаел Надал стъпи на корта за първи път от 6 август, но претърпя загуба.

Испанецът падна с 0:2 (3:6, 5:7) сета от друга неостаряваща легенда на световния тенис - Анди Мъри. Полуфиналният мач бе част от традиционния демонстративен турнир Мубадала в Абу Даби.

Така Надал пропуска да спечели надпреварата за рекорден шести път. Тя се провежда от 2009 година и испанецът за последно я спечели през 2019-а. През 2020-а турнирът не се проведе заради пандемията.

Мъри беше като стена на корта и връщаше почти всичко, с което отчая играта на историческия си съперник. Двамата имат общо 24 професионални мача помежду си, като победите за Матадора са 17.

На финала, който е в съботния ден, Мъри ще играе с руснака Андрей Рубльов, победил по-рано днес Денис Шаповалов със 7:6, 3:6, 6:4. Мачът ще може да наблюдавате пряко по Max Sport 1 HD от 17 часа. Преди това от 15 часа Надал и Шаповалов ще играят за третото място.

Бившият №1 в света за последно игра в началото на август и оттогава се възстановяваше от контузия, която го извади и от US Open.

Първият сет днес започна с два гейма на нула от сервиращите, а в третия Мъри се наложи да спасява възможност за пробив. При 3:2 в негова полза той успя да пробие и до края на сета бе достатъчно убедителен, за да затвори с 6:3.

Във втория сет се получиха няколко дълги гейма. Още първият бе такъв и в него Надал имаше много трудности, но взе подаването си. Същото се случи и при 2:2, когато Матадора спаси общо четвърта възможност за пробив в частта. При 4:3 пък Мъри предотврати реализирането на скрит сетбол. Моментът за шотландецът дойде при 5:5, когато той успя да проби. След това му беше трудно, но успя затвори мача на свой сервис - 7:5.

Dir.bg