"Челси" и "Реал" (Мадрид) ще играят в най-интересния четвъртфинал на Шампионската лига. Това отреди жребият за фазата на осемте най-добри отбори в турнира, теглен в Нион.

Дуелът ще бъде своеобразно противопоставяне между настоящия европейски шампион и рекордьорът по трофеи в надпреварата. "Челси" стигна до тази фаза след успех над френския "Лил", въпреки че се намира в трудно положение след санкциите, наложени на собственика Роман Абрамович.

"Реал" направи знаменит обрат срещу ПСЖ.

Двата отбора играха на полуфинал през миналата година, когато сините успяха да отстранят съперника си след 1:1 в Мадрид и 2:0 в Лондон. По-късно "Челси" спечели Шампионската лига.

В друг интригуващ сблъсък ще се срещнат "Манчестър сити" и "Атлетико" (Мадрид). Останалите фаворити "Байерн" (Мюнхен) и "Ливърпул" се разминаха. Баварците ще играят с "Виляреал", който отстрани "Ювентус", докато "Ливърпул" ще срещне "Бенфика".

Първите четвъртфинали са на 5 и 6 април, а реваншите - седмица по-късно (12 и 13 април).

Финалът на турнира ще бъде в Париж на 28 май. В края на февруари УЕФА взе решение да премести двубоя за отличието на "Страд дьо Франс", отнемайки го от Санкт Петербург заради руската инвазия в Украйна.

Жребият за четвъртфиналите
"Челси" - "Реал" (Мадрид)
"Манчестър сити" - "Атлетико" (Мадрид)
"Виляреал" - "Байерн" (Мюнхен)
"Бенфика" - "Ливърпул"

Жребий за полуфиналите
"Манчестър сити"/"Атлетико" - "Челси"/"Реал"
"Бенфика"/"Ливърпул" - "Виляреал"/"Байерн"

В централата на УЕФА беше теглен и жребият в Лига Европа. В четвъртфиналите "Барселона" ще играе с "Айнтрахт" (Франкфурт), като е гост в първата среща. Другите двойки са: "Лайпциг" - "Аталанта", "Уест Хем" - "Лион", "Брага" - "Рейнджърс".

При успех в тази фаза каталунците ще имат за съперник в полуфиналите "Уест Хем" или "Лион".

Дневник