На тържествена церемония днес бяха връчени Наградите на Шумен за принос в образованието и науката за 2021 г. По традиция тези отличия се връчват на заслужилите ги на 24 май.

Церемонията се състоя пред сградата на Община Шумен, а най-добрите в системата на образованието и науката за миналата година получиха наградите си от председателя на Общинския съвет Ася Аспарухова и зам.-кмета Росица Антонова.

В категорията „Ученик на годината в хуманитарната и природо-математическата област“ Наградата на Шумен е за Даниел Койнов, ученик от IX Б клас в ППМГ “Нанчо Попович“.

В категорията „Студент в областта на природните, математическите и технически науки“ високото отличие получи курсант старши сержант Иван Радев, обучаващ се във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“ .

В категорията „Студент в областта на хуманитарните и педагогическите науки“ бе отличена Зейнеб Ахмед, студентка във втори курс по специалността „Приложна лингвистика“ в ШУ „Епископ К. Преславски“.

В категорията „Учител на годината в начален етап на образование“ Наградата на Шумен бе връчена на Емилия Луладжиева, старши учител в III ОУ „Димитър Благоев“.

В категорията „Директор/заместник-директор на детска градина“ бе отличена Капка Събева, зам.-директор на ДГ „Братя Грим“.

В категорията „Преподавател във висше училище/научен работник за принос в сферата на хуманитарните науки, педагогическите науки, социални, стопански и правни науки, изкуства“ Наградата на Шумен е за проф. Валери Чакалов, преподавател в ШУ „Еп. К. Преславски“.

В категорията „Студентска формация“ беше отличен отборът по тенис на маса на ШУ „Еп. Константин Преславски“.

Наградата на Шумен в категорията „Педагогически колектив в системата на предучилищното образование“ получи екипът на ДГ „Конче Вихрогонче“.

В категорията „Академичен и научноизследователски колектив от системата на висшето образование“ призът е за Шуменския филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

ШУМ.БГ