Компанията "Нетфликс" обяви, че набира участници за телевизионно риалити шоу, вдъхновено от най-популярния сериал на стрийминг платформата Squid Game.

Залогът в състезанието няма да бъде живот или смърт, както се случва в южнокорейската дистопична драма, а наградата за победителя е повече от изкушаваща - 4.56 милиона долара.

Общо 456 участници от цял свят ще се включат в игри, в които най-голямата загуба ще бъде да се приберат у дома "с празни ръце".

Всичко това беше обявено във видео трейлър, пуснат от стрийминг компанията. А по-рано тази седмица от "Нетфликс" потвърдиха, че популярният сериал ще бъде подновен за втори сезон.

Платформата обяви, че нейната нова риалити поредица от 10 епизода Squid Game: The Challenge ("Игра на калмари: Предизвикателството") ще предложи най-големия каст за участници и най-голямата парична награда в историята на риалити телевизията.

"Докато [играчите] се състезават в поредица от игри, вдъхновени от оригиналното шоу, заедно с изненадващи нови идеи, техните стратегии, съюзи и характери ще бъдат поставени на изпитание, докато конкурентите им се елиминират един друг наоколо", казват от "Нетфликс".

Участниците трябва да са на възраст поне 21 години, да говорят английски език и да са на разположение до 4 седмици в началото на 2023 г. за снимки.

Бройката на участниците - 456 не е случайна, а представлява същият брой играчи като във филма, в който главният герой Сеонг Ги-хун е наричан също и "Играч 456".

Дневник