Сериалът "Йелоустоун" на Paramount е един от най-продуктивните сериали по американската телевизия. Съвременната уестърн драма, създадена от Тейлър Шеридан и с участието на Кевин Костнър в главната роля, ще има премиера на петия си сезон на 13 ноември. „Йелоустоун“ вече има един спиноф по Paramount+, „1883“, и още два са на път да се появят. Единият е „6666“, чието действие се развива в наши дни и е част от предложението на телевизионната мрежа Paramount, а другият е предистория на Paramount+. Тази нова история за Йелоустоун ще бъде с участието на Харисън Форд и Хелън Мирън, според „ Deadline“.

Сериалът разказва за семейство Дътън от Йелоустоун, собственици на ранчо за добитък, които се борят със суша, забрана и голяма депресия. Харисън Форд и компания ще разказват предисторията на "Йелоустоун" (и продължение на "1883", който проследява първото поколение на семейство Дътън), насочена към последиците от Голямата война през 1918 г. и началото на забраната през 1920 г.

Все още не е известно кого точно в сагата за Йелоустоун ще играят Харисън Форд и Хелън Мирън през 1923 г., но Paramount+ успя да уточни малко повече за сериала преди дебюта му през декември: "1923“ г. се фокусира върху следващите две поколения на семейство Дътън, които се борят да оцелеят от историческата суша, беззаконието и забраната, както и епидемията от кражба на добитък; всичко това се води под облака на Голямата депресия в Монтана, която изпреварва страната с почти десетилетие."

„1923“ става част от наследството, започнало с първия сезон на Тейлър Шеридан "Йелоустоун" по Paramount през 2018 г. Първите четири сезона на сериала - които проследяват главата на семейство Дътън, Джон (Кевин Костнър), шесто поколение собственик на ранчото Йелоустоун на семейство Дътън, най-голямото в цяла Монтана, което е постигнало изключителен успех. Драмата за вътрешни семейни конфликти, индиански резервати и коварни предприемачи е със 9,3 млн. зрители. Сериалът "1883" с участието на Сам Елиът, посветен на първото поколение Дутънови, има също толкова впечатляващи резултати. Премиерата на историята за произхода на Дътън бе посрещната от 4,9 млн. зрители и надхвърли повече от два пъти предишния рекорд за най-гледан оригинален филм на Paramount+ в стрийминг, когато се появи през декември миналата година.

Добавянето на легендарен актьор от ранга на Форд (както и на носителката на "Оскар" Хелън Мирън) към вече успешния франчайз е твърде вероятно да спомогне за още по-силно увеличаване на положителните реакции на публиката към уестърн сагата. Ако Харисън Форд не е достатъчен, за да пренесе франчайза в 20-те години на миналия век, в процес на работа е още един spin-off сериал, който ще разшири света на разказа в наши дни. „6666“, чието действие се развива в едноименното ранчо с голяма известност, ще бъде поредното предложение на Paramount Cable от ума на Тейлър Шеридан наред с оригиналната поредица „Йелоустоун“. /БГНЕС