"България заема специално място в сърцето ми", каза в Благоевград Ищар, която тази вечер излиза на сцената на South West Festival, съобщава БТА.

Преди началото на музикалното събитие световноизвестната певица каза, че е подготвила за публиката богат репертоар с музикални изпълнения, песни от най-новия й албум, както и кавъри на популярни изпълнения на други световни звезди, изпълнени на различни езици.

Тази вечер публиката ще чуе и "Я кажи ми, облаче ле бяло", която песен е "докоснала" сърцето на Ищар в първия момент, в който я е чула.

"Знаете, че обичам да комбинирам култури и езици", каза певицата и допълни, че именно това ще чуе и гостите на фестивала тази вечер.

Ети Зах - Ищар сподели и какви са били за нея изминалите две години, белязани от пандемията от Ковид-19. В началото на пандемията баща й прекарва четири месеца в болница, което е направило периода тежък за цялото семейство.

"Първата задача беше да се грижа за семейството и всички планове бяха отложени, но когато всичко се нормализира, започнах да работя и да композирам нови песни", каза Ищар.

"За мен сцената е като кислород, да бъда сред моята публика", която много харесвам, каза още Ищар. Новите й проекти включват музика, изпълнена на гръцки, за което световноизвестната певица е започнала да учи езика.

dir.bg