Човек от щата Илинойс спечели джакпота в размер на 1,3 милиарда долара от лотарията "Мегамилиони", пише в уебсайта на лотарията в събота. Тиражът бе изтеглен снощи.

"Щастлив притежател на билет от щата Илинойс ще се наслади на лятото като следващия милиардер, спечелил джакпота от лотарията. Един билет съвпадна с всичките шест числа по време на тегленето на 29 юли и донесе награда от 1,3 милиарда долара", се казва в изявлението.

Както отбелязват организаторите на лотарията, общата сума на печалбите надвишава нивото, изчислено въз основа на действителните продажби на билети. По-рано беше съобщено, че размерът на джакпота ще бъде 1,28 милиарда долара.

Печелившите числа са 13-36-45-57-67, мегатопка: 14. Това бе третият по размер джакпот в историята. Той нарасна толкова много, тъй като никой не бе улучил шестте числа от 15 април. Това бяха 29 последователни тиража без победител.

Спечелената сума е втората по големина за 20-те години от съществуването на лотарията. През октомври 2018 г. победителят в "Мегамилиони" удари джакпот от над 1,5 милиарда долара, най-голямата печалба някога за един билет.

Сегашният джакпот предизвика невиждан интерес към тиражите и презизвика снощи опашки за лотарийните билети. / dir.bg