Създава се усещане за криза, каквато няма. Диверсификацията беше постигната за шест месеца, за този период направихме това, което ГЕРБ не успя за 12 години, каза в предаването "Тази събота" по bTV бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер от "Продължаваме Промяната".

Според него служебното правителство е на тест пред обществото иска ли диверсификация. До последния ден работихме за осигуряване на газ. Можеше и да не търсим седемте танкера, защото знаехме, че идва друго правителство след нас, посочи Лорер.

Служебното правителство да внимава изключително много, защото гражданите наблюдаваме тяхната дейност, хората си задават въпроси каква е тя, заяви бившият министър на иновациите и растежа.

За да се случат всички тези смени в ръководствата на някои институции, означава, че е имало предварителна подготовка. Идната седмица ще стане ясно каква е целта на правителството, смята Лорер.

По думите му все още няма категорично решение за обща коалиция с "Демократична България". Вероятно в рамките на близките седмица ще стане ясно, уточни той.

Дир.бг