Община Шумен започна подготовката на участъка на река Енчова, където тя ще бъде покрита, а пътното платно по ул. „Марица“ ще се разшири.

Като първи етап от проекта се разчиства част от растителността по и около коритото на реката, като така се отваря терен за строителни дейности. От община Шумен уточниха за ШУМ.БГ, че се отстраняват или изрязват не всички храсти и дървета, а самораслите.

Припомняме, че проектът предвижда част от улица “Марица” да бъде разширена с още една или две ленти за движение. За целта коритото на река Енчова от моста на ул. „Васил Друмев“ до Lidl ще бъде покрито. Администрацията обяви и приключи обществена поръчка за избор на строител и възложи дейностите на шуменската „Автомагистрали Черно море“ с ценова оферта от 2 345 279 лв.

От пресцентъра на кметството казаха още, че общината започва реализирането на първата част от проекта  - разчистването на терена, със собствени средства.

На последното си заседание преди месец редовното правителство гласува постановление, с което на община Шумен се отпускат над 5 млн. за река Енчова -  2,860 млн. лв. за покриване на реката и разширяване на ул. „Марица“ и 2,622 млн. лв. за укрепването на бреговете в участъка от Гръцкия блок до моста на ул. „Генерал Скобелев“.

Тези пари не са постъпили с днешна дата по сметката на общината.

ШУМ.БГ