Изцяло обновена с нови тротоари, бордюри и асфалтова настилка е ул. „Добруджа“ в отсечката от бул. „Мадара“ до ул. „Съединение“. Асфалтирани са също пешеходната алея между ПЕГ „Н. Й. Вапцаров“ и СУ „Сава Доброплодни“, както и спортната площадка в двора на II ОУ „Д-р Петър Берон“, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.
Нов тротоар и ново LED-осветление са изградени по ул. „Съединение“ от ул. „Добруджа“ до ул. „Преслав“, покрай ученическия стадион.

Продължават строителни работи по ул. „Харалан Ангелов“ покрай Трето основно училище „Димитър Благоев“, в участъка от ул. „Кирил и Методий“ до ул. „Васил Априлов“. Там също ще бъдат обновени тротоарите и бордюрите. Изградена е нова каменна основа на уличното платно и предстои полагане на асфалтовата настилка. В двора на училището също ще бъде преасфалтирана спортната площадка.

В този район започна ремонтът и на ул. „Неофит Бозвели“ в участъка от ул. „Харалан Ангелов“ до ул. „Васил Друмев“.

Приключиха и строителните дейности по улица „Шуменско плато“ в квартал „Дивдядово“. Нов асфалт е положен по ул. „Ген. Скобелев“ в участъка от ул. „Васил Априлов“ до ул. „Бели Лом“.

От кметството съобщиха още, че е направен ремонт на площад „Гривица“ от ул. „Ген. Скобелев“ до ул. „Подп. Калитин“, както и на кръстовището между улиците „Васил Априлов“ и „Васил Друмев“. Завършено е асфалтирането и на пътя за площадката за опасни отпадъци, която се намира след кв. „Тракия“ в посока към изхода от града, добавиха от общината.

Оттам напомниха, че строителните дейности се извършват от „Автомагистрали – Черно море“ АД със средства от местния бюджет на Шумен.

ШУМ.БГ